lolo
المساهمات : 2711 تاريخ التسجيل : 19/08/2007
| موضوع: قاموس مسميات فى الطبخ الأربعاء مارس 25, 2009 9:52 pm | |
| كتير منا بيسمع فى التلفزيون اسامى لمكونات وبيعرفش معناها رغم انها ممكن تكون حاجة عندنا فى البيت عشان كده احنا جيبين لكم بعض اسامى المكونات ومعناها او اسمها فى البلاد الاخرى
*القيسى :المشمش المجفف *نرجيل :جوز الهند *زهرة :القرنبيط , القنبيط *قريدس : جمبرى , روبيان *لورى :ورق الغار ,ورق موسى *هيل : حبهان *دارسين : قرفة *حبق : ريحان *كشمش: زبيب *جينجر : زنجبيل *بابريكا :فلفل احمرحلو مطحون *مسمار: قرنفل *جلبانة : بسلة , بازلاء *انكينار: الخرشوف ,القرنون , الارض شوكى *كركاع: عين الجمل *شير : الشربات , قطر *شبرم : كزبرة جافة *كشنة :بصل مقلى بسمنة او زبدة *شلغم : لفت *هرد : كركم , عقدة صفراء * الراشى : الطحينة *جلجلات : سمسم *سنوت : الكمون *شمندر: بنجر *سويدة : حبة البركة *طروح: خيارطويل *الشومر: شبت , الشمر , الشمار الاخضر *لهانة : كرنب , ملفوف *اجاص : كمثرى *مسكة حرة: مستكة *الدال : العدس *مفور:مطبوخ على البخار *مشخول : مسلوق ومصفى | |
|